Nieuws

Spotify-hartje wordt plusje

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify sleutelt aan de app en verandert het hartje in een plusteken. Daardoor worden je afspeellijsten makkelijker bereikbaar.

Iedereen die Spotify gebruikt heeft ongetwijfeld het bekende hartje al zien staan: sinds er muziek te streamen valt op Spotify, kan je die leuk vinden door op het hartje te klikken. Is het groen, dan weet je ook meteen dat een nummer in je liked songs-lijst staat.

Spotify maakt nu komaf met dat hartje. Geen zorgen: je zal muziek nog steeds ‘leuk’ kunnen vinden en aan je gelikete nummers kunnen toevoegen. Alleen zal dat er net iets anders uitzien dan voorheen. Voeg je niet zo vaak nummers toe aan die lijst met gelikete nummers, maar wel aan andere afspeellijsten? Goed nieuws: het plusje maakt het heel wat makkelijker om nummers aan je eigen lijsten toe te voegen.

Het nieuwe plusje is dus eigenlijk een samenraapsel van het oude hartje en de “voeg toe aan afspeellijst”-optie. Eenmaal je weet hoe je ermee om moet gaan, is de verandering eigenlijk best logisch.

Hoe werkt het groene plusje?

Luister je een nummer voor de eerste keer en heb je het nog nergens opgeslagen? Dan zal je dus vanaf binnenkort een plus-teken zien staan. Om een nummer toe te voegen aan je lijst met gelikete nummers volstaat het om dat plusje eenmalig aan te tikken – je zal zien dat het plusje in een groen vinkje verandert. Dat vinkje geeft aan dat een nummer succesvol is opgeslagen.

De werking van het nieuwe plusje. | Beeld: Spotify

Wil je een nummer aan een afspeellijst toevoegen? Druk dan op het groene vinkje. Er zal een nieuw venster opengaan waarin al je afspeellijsten worden opgelijst. Hier kan je kiezen aan welke lijsten je een nummer wil toevoegen. In tegenstelling tot voorheen hoef je dus geen meerdere keren op “voeg toe aan afspeellijst” te drukken om het nummer aan twee of meer lijsten toe te voegen. Volgens Spotify moet de verandering in een betere gebruikservaring resulteren omdat je sneller muziek kan ordenen.

Wanneer krijg ik het plusje?

De kans bestaat dat je de voorbij weken al een plusje zag staan op de plek waar normaal dat hartje staat. Spotify heeft het nieuwe plusje eerst uitvoerig getest onder gebruikers, alvorens het breder uit te rollen. Die brede uitrol start vandaag en vind plaats op mobiele apparaten met iOS en Android geïnstalleerd. Binnen enkele weken zouden alle Spotify-gebruikers het nieuwe plusje moeten gebruiken. Of de fuctie ook naar iPadOS komt wordt niet gezegd, maar lijkt wel waarschijnlijk.

Voor desktop- en webtoepassingen lijkt de verandering niet te zijn doorgezet. Daar zou ze ook minder logisch zijn: het is namelijk al mogelijk om snel een nummer aan meerdere lijsten toe te voegen. Wel is het opmerkelijk dat Spotify nu voor twee aparte user interfaces kiest, afhankelijk van het platform. Wie bij het oude hartje wil blijven gaat daarvoor voorlopig dus best naar de computer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business