Nieuws

Google plaatst waarschuwing bij slecht werkende apps

Google Play Store privacylabels
De App Store en Play Store zitten vol slecht werkende apps. Google wil je nu op voorhand waarschuwen voor die software.

Op je smartphone kan je elk soort app installeren dat je maar kan bedenken. Probleem is wel dat er dan een app in de App Store of Play Store moet staan. Vaak zijn er wel apps te vinden die doet wat je zoekt. Tot je de app downloadt en hij niet blijkt te werken.

Google zal gebruikers daar nu voor gaan waarschuwen. Dat gebeurt nu al, al duiken de meldingen niet bijzonder vaak op. Om te weten waar zulke meldingen best geplaatst worden maakt Google gebruik van gebruikersdata. Indien een app niet vlot werkt op bepaalde telefoons of telefoons met een bepaalde chip zal Google gebruikers hier nu op voorhand van op de hoogte stellen. Voorheen moest je daarvoor zelf nog de proef op de som nemen of je baseren op Play Store reviews.  

Twitter-gebruiker @MishaalRahman deelde een screenshot van de waarschuwing.

Daar is het dus nu gedaan mee. Op basis van gegevens, afkomstig van andere apparaten, zal Google je nu op voorhand waarschuwen over de prestaties van een app. Dat die informatie gebaseerd is op de prestaties van andere apparaten is zeer nuttig: niet iedereen zal namelijk tegen dezelfde problemen aanbotsen. Sommige apps zullen nu eenmaal minder goed werken op de ene telefoon en beter op de andere. In het geval dat apps buitengewoon vaak crashen resulteert dat wel in een melding.

Wil je de app toch downloaden? Dat kan gewoon. Google waarschuwt enkel dat de app misschien niet naar behoren zal werken. In het geval van gratis apps zal je ze gewoon kunnen downloaden. In het geval van betaalde apps zal je ook nog steeds een aankoop kunnen maken.

Dat gezegd hebbende: als een app een van een waarschuwing voorzien wordt, wil dat niet meteen zeggen dat hij niet werkt. Voor hetzelfde geld werkt de software op jouw apparaat wel naar behoren. Apps met een melding zijn, met andere woorden, niet ten dode opgeschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business