Nieuws

OPPO Find X6 Pro krijgt het helderste display op de markt 

Find X6 Pro
De OPPO Find X6 Pro kan straks uitpakken met het helderste display op de markt. De Chinezen zouden zo de iPhone 14 Pro van de troon stoten.

Met een oogverblindende helderheid van maar liefst 2.400 nits gaat de OPPO Find X6 Pro los over de 2.000 nits van Apple. Die opvallende eigenschap van de Chinese smartphone circuleert nadat Ice Universe, een bekende leaker, erover tweette. De kans is groot dat hij het, zoals eerder al voorviel, bij het rechte eind heeft. 

Momenteel spant Apple dus nog de kroon, met zowel de iPhone 14 Pro als de 14 Pro Max. Het zilver is momenteel nog voor Xiaomi, met zijn 13 en 13 Pro (1.900 nits). Beiden zullen dus een trapje zakken in die rangorde. Andere ‘oogverblindende’ smartphones op de markt zijn de Vivo X90 Pro+ en Honor Magic5 Pro (1.800 nits) en de Samsung Galaxy S23 Ultra (1.750 nits). Om de statistieken te kaderen: al die toestellen kunnen hun maximale helderheid alleen behalen als automatische of adaptieve helderheid ingesteld staat. 

OPPO Find X6 Pro lanceert in maart

De Find X6 Pro zou nog deze maand moeten verschijnen, maar OPPO moet dat wel nog zelf bevestigen. De lancering zit er in elk geval wel aan te komen, want de OPPO Find X5 Pro verscheen vorig jaar al in februari. 

Er is wel al het een en ander geweten over het nieuwe vlaggenschip. Zo krijgt de Find X6 Pro een 1-inch-camerasensor van Sony. Ook de Xiaomi 13 Pro en Vivo X90 Pro+ gebruiken die al. Verder krijgt de OPPO-telefoon een 50 MP sterke ultrawidecamera (Sony’s IMX890-sensor) en een telelens met dezelfde capaciteit. De selfiecamera wordt er naar verluidt eentje van 32 MP. 

Ook nu doet OPPO een beroep op de expertise van lensfabrikant Hasselblad. De camera’s worden ondersteund door de krachtige Snapdragon 8 Gen 2-chipset, LPDDR5X-RAM en UFS 4.0-flashopslag. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business