Nieuws

Niet-geplande fix voor Internet Explorer

Microsoft brengt een niet-geplande update uit voor Internet Explorer. Die zou problemen moeten oplossen die opdoken sinds de laatste IE-patch.

De fix, die wordt toegelicht in het Microsoft-support-artikel met ID 976749, was oorspronkelijk beschikbaar gemaakt op 28 oktober, en werd afgelopen woensdag bijgewerkt. Het zet een aantal zaken recht die misgelopen zijn met de grote security-update in de laatste Patch Tuesday.

Als IE8 in standaardmodus draait, wordt de toppositie van objecten door de browser verkeerd berekend, volgens Microsoft. Verder duiken er ook een aantal scriptingfouten op bij webpagina’s die Vbscript gebruiken, of een combinatie van Vbscript met Javascript.

Gebruikers die de originele Patch Tuesday-update nog niet geïnstalleerd hebben, installeren deze nieuwe bugfix beter niet, waarschuwt Microsoft. Want ook dat zou problemen kunnen opleveren. Het bedrijf raadt aan om ze allebei in volgorde te installeren: eerst de geplande update, daarna de losse fix.

Microsoft bundelt zijn beveiligingsupdates op elke tweede dinsdag van de maand, de zogeheten Patch Tuesday. De oktoberversie van deze Patch Tuesday bevatte een recordaantal updates om maar liefst 34 kwetsbaarheden op te lappen. Onder meer een eerste kritieke fout in Windows 7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business