Nieuws

Binnenkort webcamondersteuning in HTML

Webpagina’s krijgen binnenkort ondersteuning voor webcams en andere hardware. De groepen die de webtaal HTML standaardiseren onderzoeken de manieren om een directe interface met de toestellen te krijgen.

Het gaat om HTML Device, een element binnen de webtaal waarmee je een toestel kunt aanspreken vanaf een webpagina. Op termijn kan dit het mogelijk maken om zaken als videogesprekken in een HTML-applicatie te verwerken.

Apparaten zoals een webcam of microfoon gebruiken op websites is al langer mogelijk, maar meestal gaat dit via een applicatie in Flash.

De HTML-standaard wordt beheerd door twee groepen. Het World Wide Web Consortium (W3C) en het minder formele WHATWG (Web Hypertext Application Technology Working Group). De versie van laatstgenoemde is iets uitgebreider en voorziet ook interfaces voor “een usb-mediaspeler” en een RS232-poort, wat een oude standaard is voor een seriële poort.

De nieuwe specificatie werd opgesteld door Ian Hickson. Deze Zwitser die momenteel bij Google werkt, schreef eerder al de Acid2- en Acid 3-test voor webstandaarden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business