Hewlett-Packard heeft een overeenkomst gesloten met muziekdienst Omnifone. Daarmee komt het muziekabonnement van deze dienst binnenkort naar een aantal Belgische HP-computers. Het gaat om MusicStation Desktop, dat op zestien Europese modellen wordt meegeleverd. Hiermee kun je onbeperkt downloaden uit meer dan 6,5 miljoen nummers, afkomstig van de vier grote platenlabels. De dienst is gratis gedurende […]


Hewlett-Packard heeft een overeenkomst gesloten met muziekdienst Omnifone. Daarmee komt het muziekabonnement van deze dienst binnenkort naar een aantal Belgische HP-computers.

Het gaat om MusicStation Desktop, dat op zestien Europese modellen wordt meegeleverd. Hiermee kun je onbeperkt downloaden uit meer dan 6,5 miljoen nummers, afkomstig van de vier grote platenlabels.

De dienst is gratis gedurende veertien dagen. Daarna volgt een abonnement dat maandelijks rond de tien euro zal schommelen. De muzieknummers zijn in WMA-formaat en hebben een kopieerslot (DRM). Ze zijn afspeelbaar zolang het abonnement actief is.


Om welke modellen het precies gaat, is nog niet bekend. De dienst wordt meegeleverd op toestellen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, België, Nederland, Zweden en Zwitserland.

Update 15.30 uur:
HP bevestigt dat de maandelijkse abonnementsprijs in België en Nederland 9,99 euro bedraagt. De volgende modellen beschikken over het muziekabonnement van Omnifone:

Laptops
-Compaq Presario CQ61, CQ71
-HP G61, G62, G72
-HP Pavilion dm3, dv3, dv6, dv7, dv8
-HP Envy 13, HP Envy 15

Desktops
-Presario CQ53
-Pavilion HPE-1, p63, s53