DTD stopt als broadline distributeur

Distributeur Didi Tech & Distribution staakt zijn activiteiten inzake broadline distributie. Het bedrijf wil vanaf nu door het leven gaan als systeemintegrator, waarbij de focus wordt gelegd op servers, storage, security en projectbase delivery.

“Na de jarenlange ervaring op het gebied van distributie besloten we dat er voor DTD geen toegevoegde waarde meer lag om breed in de markt te gaan,” zegt algemeen directeur David De Wever van Didi Tech & Distribution. “De marges bleven steeds dalen door een gestegen concurrentie vanuit het buitenland en ook vanuit de typische broadliners die vandaag de dag ook componenten verdelen en een one-stop-shop oplossing bieden aan de resellers. Dit betekent dat onze concurrenten broadliners voortaan ook onze leveranciers zullen worden.”

 
Op het gebied van systeemintegratie wil DTD wel nog een duidelijke meerwaarde brengen. “De reeds geboekte successen op korte termijn met de solutions afdeling  en de ervaring die we de voorbije jaar met Jan Counotte hebben opgebouwd op het gebied van Supermicro Servers willen we helemaal op de voorgrond brengen,” aldus De Wever. “Verder zullen samen met onze partners  focussen op tenders en projects waardoor de ex-concurrenten distributeurs ook weer als partners nodig zullen zijn.”
 
Vorig jaar voerde DTD nog een herstucturering door om het bedrijf te redden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business