Nieuws

Watermark Image 1.8.2.6

De naam van de tool laat weinig aan de verbeelding over: met Watermark Image kan je allerlei afbeeldingen van een ‘watermerk’ voorzien – handig bijvoorbeeld om te vermijden dat foto’s die je online hebt geplaatst zonder je toelating door anderen gebruikt worden.

De interface van het programma is behoorlijk strak: alle opties vind je terug in eenzelfde venster en de tool bevat ook nauwelijks menu’s (op Bestand, Help en Select language na – via deze laatste optie kan je de taal trouwens ook op Nederlands instellen).

Logica
De werking ligt eigenlijk wel voor de hand: je geeft de bronmap van je afbeeldingen aan en legt meteen ook de doelmap vast. Verder maak je duidelijk of je (zelf in te voeren) tekst dan wel een afbeelding – je bedrijfslogo, bijvoorbeeld – als watermerk wilt toevoegen.

Uiteraard kan je ook de exacte locatie van het watermerk instellen evenals de transparantie(kleur). In eenzelfde moeite laat de tool je ook een conversie van het formaat toe (naar jpg, tiff, bmp, png of gif) en waar van toepassing wordt de afbeelding verdraaid op basis van de eventuele EXIF-metadata. Ook de grootte van de afbeeldingen laat zich desgewenst aanpassen.

Handig is nog dat je aan de hand van voorbeelden de bewerking kunt volgen en dat je na afloop een uitgebreid logboek kunt raadplegen – je kiest zelf of je alleen fouten wil loggen of ook de namen van alle gewatermerkte plaatjes wilt zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business