Drupal 7 is uit. De jongste versie van het openbron-CMS moet vooral gebruiksvriendelijker zijn dan haar voorgangers. Het contentmanagementsysteem Drupal wil makkelijker te gebruiken zijn. Dat begint al met de installatie. Die is eenvoudiger geworden dan vroeger en ook het beheer is vereenvoudigd. Een taakbalk bovenaan houdt vaak gebruikte taken voor het websitebeheer dicht bij de […]


Drupal 7 is uit. De jongste versie van het openbron-CMS moet vooral gebruiksvriendelijker zijn dan haar voorgangers.

Het contentmanagementsysteem Drupal wil makkelijker te gebruiken zijn. Dat begint al met de installatie. Die is eenvoudiger geworden dan vroeger en ook het beheer is vereenvoudigd. Een taakbalk bovenaan houdt vaak gebruikte taken voor het websitebeheer dicht bij de hand.

Beelden kunnen vanaf versie zeven ook meteen in het CMS worden bewerkt. Je kunt foto’s herschalen en bijsnijden.


Er zijn ook puur technische verbeteringen. Zo is er de nieuwe API voor gegevensvelden, plugbare opslag en plugbaar cachegeheugen. Daardoor kan Drupal nu ook overweg met de Mongodatabank, die als een NoSQL-oplossing erg geschikt is voor hoge prestaties en schaalbaarheid.

De populairste modules van Drupal 6 zijn ook al beschikbaar voor deze nieuwe versie. Sommige modules zijn zelfs opgenomen in Drupal zelf.