Nieuws

‘Gebrek EU-beleid remt cloud af’

Een spreker van Colt vraagt op VMworld aan Europa om een uniform beleid rond databeheer te maken. Anders dreigt de adoptie van de cloud af te remmen.

De opmerking kwam van Simon Walsh, uitvoerend vicepresident van Colt Enterprise Services.  Aan het eind van een panelgesprek over de cloud vroeg hij aan de aanwezige journalisten of ze aan de EU kunnen vragen voor een uniform beleid rond data.

“Als jullie enige invloed kunnen uitoefenen op het Europese beleid, doe gerust. Je hebt een zestiental verschillende beleiden rond data. Maar we hebben een uniforme wetgeving nodig om cloudadoptie te stimuleren”, aldus Walsch.

Zijn uitspraak leek enigszins grappig bedoeld, maar had wel een serieuze ondertoon. Een bedrijf dat in meerdere landen aanwezig is, moet zich voor elke vestiging aanpassen aan de lokale wetgeving. Maar ook wanneer het clouddiensten aanbiedt moet het vaak voor elke regio andere regels naleven.

Walsh kreeg wel snel een antwoord uit het publiek: “Wilt u misschien liever ruilen met de Patriot Act?” Die opmerking verwijst naar de Amerikaanse wetgeving die  de overheid in principe altijd toegang kan geven tot data op Amerikaanse servers. Ook als daar bijvoorbeeld gegevens van Europese bedrijven op staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business