Dataherstel van mobiele toestellen is booming business

Aangezien steeds meer mensen belangrijke zakelijke en persoonlijke gegevens op hun mobiele apparaten bewaren, wint de sector die zich met data recovery bezig houdt aan belang.

Dataherstel van mobiele toestellen is booming business

Volgens de International Telecommunication Union zullen er tegen 2014 meer mobiele telefoons op aarde zijn dan mensen. Tegen het einde van dit jaar al zal 96% van de wereldbevolking een gsm of smartphone bezitten. Aangezien ook steeds meer mensen belangrijke zakelijke en persoonlijke gegevens op hun mobiele apparaten bewaren, wint de sector die zich met data recovery bezig houdt aan belang. Globaal marktleider Kroll Ontrack stelde het voorbije jaar vast dat het aantal aanvragen voor data recoveries van smartphones en tablets gestegen is met 161%. In 2011 zag Kroll Ontrack al een toename van 55%.

Snel handelen
“We worden vooral ter hulp geroepen als de smartphone of tablet in kwestie beschadigd is”, zegt Todd Johnson van Kroll Ontrack. “In twee derde van de gevallen heeft de eigenaar zijn toestel op de stenen of in bad laten vallen. Voor de rest gaat het over softwareproblemen, mensen die per ongeluk malware gedownload hebben, het verkeerde paswoord ingevoerd hebben of belangrijke data gewist hebben en die terug willen recupereren. Wie een probleem met zijn tablet of smartphone heeft en bang is om essentiële informatie te verliezen, moet onmiddellijk actie ondernemen en op zoek gaan naar een expert die de data kan herstellen. Snel handelen is de boodschap, want hoe langer je wacht, hoe meer risico je loopt dat belangrijke data overschreven worden en zo voorgoed verloren gaan.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business