Nieuws

Office en e-mail verschuiven stilaan naar de cloud

Berichten als zouden massaal veel ondernemingen al hun e-mailverkeer massaal aan het overhevelen zijn naar de cloud, zijn met een fikse korrel zout te nemen. Toch ziet Gartner de toekomst voor Cloud Office rooskleurig tegemoet. "Tegen 2017 zal Cloud Office een marktaandeel van 33% hebben."

Cloud Office: de stilte voor de storm?

Berichten als zouden massaal veel ondernemingen momenteel al hun e-mailverkeer massaal aan het overhevelen zijn naar de cloud, zijn met een fikse korrel zout te nemen. Dat is de bevinding van een onderzoek door IT-researcher Gartner. Momenteel zouden wereldwijd ongeveer 50 miljoen organisaties overgeschakeld zijn op Cloud Officesystemen, wat niet meer is dan 8% van alle Officesysteemgebruikers (behalve China en India).

 

Wachten op de boom

“Toch zien we de toekomst voor Cloud Office rooskleurig tegemoet”, zegt Tom Austin van Gartner. “De echte doorbraak start in de eerste helft van 2015 en tegen 2017 zal Cloud Office een marktaandeel van 33% hebben.”

Volgens Gartner zal Cloud Office tegen 2022 zelfs door 60% van alle organisaties gebruikt worden. “695 million gebruikers zullen dan mailen vanuit de cloud”, voorspelt Austin.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business