Nieuws

Onlinesecurity Vlaamse overheid kost 320.000 euro per maand

320.000 euro per maand besteedt de Vlaamse overheid om haar websites en onlineplatformen te beschermen. Naast die vaste kosten moet er ook rekening worden gehouden met eenmalige investeringen, die variëren van 500.000 euro tot 2 miljoen euro.

Onlinesecurity Vlaamse overheid kost 320.000 euro per maand

320.000 euro per maand: dat is het bedrag dat de Vlaamse overheid besteedt aan technologie om haar websites en onlineplatformen te beschermen. Vlaams minister voor Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) antwoordde dat op een schriftelijke parlementaire vraag van Griet Smaers (CD&V). Naast die vaste kosten moet er volgens de minister ook rekening worden gehouden met eenmalige investeringen, die variëren van 500.000 euro tot 2 miljoen euro. Bourgeois vreest dat de kosten voor onlinebeveiliging de volgende jaren nog zullen toenemen.

 

Acht aanvallen in half jaar

De websites en online-platformen van de Vlaamse overheid worden steeds vaker geconfronteerd met cyberaanvallen: sinds begin dit jaar werden minstens acht aanvallen geregistreerd. Volgens de minister hebben die aanvallen tot nu toe geen schade aangericht. Hij zegt ook regelmatig met de federale overheid te overleggen om tijdig te kunnen reageren op veiligheidsincidenten en cyberdreigingen. In 2012 incasseerde de federale overheid zeven zware aanvallen op haar websites.

Op 20 juni organiseert onze uitgeverij een seminarie over Security in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: Op 20 juni organiseert onze uitgeverij een seminarie over Security in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business