Nieuws

Digitale verkoop verzekeringen verdubbelt op vier jaar tijd

Verzekeringen lijken niet meteen de meest vooruitstrevende sector. Toch stijgt de verkoop via digitale weg fors. Meer zelfs: op vier jaar tijd zou die zelfs verdubbelen.

 

De verkoop van verzekeringen via digitale kanalen, zoals mobiel en online, zal in Europa oplopen tot € 25 miljard per jaar. Dat blijkt uit een studie in opdracht van adviesbedrijf Accenture bij 78 verzekeraars uit heel Europa. De sector wordt in Europa bedreigd door de opkomst van technologiereuzen als nieuwe concurrenten

In 2016 zou de jaarlijkse verkoop van schade- en ongevallenverzekeringen en levensverzekeringen via digitale kanalen in Europa kunnen oplopen tot € 25 miljard, hetzij meer dan het dubbele van de € 12 miljard van 2012.

Volgens de studie zullen de Europese verzekeraars in 2016 naar verwachting 18 procent van hun totale jaaromzet uit nieuwe bedrijfspolissen via digitale kanalen behalen, tegenover 11 procent in 2013.

Uit de studie blijkt ook dat driekwart (78 %) van de Europese verzekeraars van plan is om meer te investeren in de digitale omschakeling van hun verkoop en distributie. In de komende drie jaar verwachten zij daar gemiddeld € 27 miljoen aan te besteden.

"De sector zwaar aan het investeren is in zijn transformatie”, aldus Piercarlo Gera, Global Managing Director van de Accenture Distribution and Marketing Services. “Deze evolutie is essentieel om klanten aan te trekken die hetzelfde gebruiksgemak, eenvoud en snelheid verwachten die ze gewend zijn van tal van andere diensten die ze dagelijks gebruiken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business