Samsung claimt terminal van London Heathrow Airport

Samsung legt de lat voor reclamestunts een metertje hoger en herdoopt Londens grootste terminal tot Terminal Galaxy S5.

London Heathrow is de drukste luchthaven ter wereld. Van die gigantische luchthaven is Terminal vijf de grootste terminal, letterlijk en figuurlijk. Het gebouw is het grootste vrijstaand gebouw van het hele Verenigd Koninkrijk, en wordt gebruikt als hub voor internationale vluchten. Alleen: de komende twee weken heet de terminal niet langer Terminal 5.

Wie vandaag vanuit het buitenland vertrekt of aankomt in Londen, doet dat via Terminal Samsung Galaxy S5. Het gaat goed met de technologiereus uit Korea, en blijkbaar is geld niet direct een struikelblok. Samsung huurde de naamrechten voor de terminal voor twee volle weken, en dat zal iedere reiziger geweten hebben.

Terminal Galaxy S5 wordt voorzien van juiste borden en aanduidingen. Dat wil zeggen dat de plaatsen voor het oppikken van de bagage, de ingang, de lounges en de veiligheidscheckpoints het juiste label krijgen opgeplakt. Daar bovenop tonen alle 172 digitale borden in de terminal de nieuwe naam, inclusief beelden van Samsungs nieuwste vlaggenschiptelefoon.

Alsof dat nog niet volstaat krijgt ook de website een makeover, staat te lezen op The Verge. Wie overweegt een reis te boeken via Terminal Galaxy S5 zal er met zijn neus op gedrukt worden. Mocht je tijdens je vertrek of aankomst in het gebouw plots en om onverklaarbare reden, de drang krijgen om een S5 op de kop te tikken, dan hoef je slechts de juiste wegwijzers te volgen. Zo kom je automatisch bij de Dixons Travel Store terecht, waar de smartphone op je ligt te wachten.

Dat de terminal wordt opgeëist door Samsung van 19 tot 31 mei is geen slechte timing. Niet geheel toevallig stelt LG de nieuwe G3 voor in Londen op 27 mei, mooi in het midden van die periode. Journalisten van over heel Europa zullen toekomen in de Britse hoofdstad, en je mag raden waar de meeste van die vluchten zullen landen.

Het is de eerste keer dat een hele terminal aan de genade van een bedrijf wordt overgeleverd voor reclame, maar de woordvoerder van de luchthaven lijkt niet echt onder de indruk. “Samsung wil het gebouw Terminal Samsung Galaxy S5 noemen”, klinkt het. “Dat vinden wij best relaxed.” De concurrentie zal in ieder geval diep in de buidel moeten tasten om deze reclamestunt te evenaren. Terminal 3 van Dubai International is de allergrootste terminal ter wereld, mocht Apple dit lezen en op zoek zijn naar inspiratie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business