Nieuws

Zijn Google Hangouts iets voor uw bedrijf?

Google Hangouts kan detecteren wanneer mensen elkaar in het echt willen ontmoeten en kan hen daarbij helpen. Bovendien krijgt de app stickers en videofilters. Maar is het ook iets voor zakelijk gebruik?

Zowel spraak- als dataverkeer, als voor particulieren als bedrijven, zo omschrijft Google de Hangouts-app, toch nog altijd een minder bekende toepassing van Google.

Vernieuwd

Google heeft zijn Hangouts-app uitgebreid met algoritmes die de betekenis van taal proberen te achterhalen. Wanneer iemand op Hangouts aan iemand anders vraagt waar hij is, zal de app proberen de twee met elkaar in contact te brengen.

Hangouts kan daarvoor locatie-informatie doorzenden. Hoe nauwkeurig die informatie is, kan de gebruiker zelf instellen. De complete functie kan, indien gewenst, trouwens ook uitgeschakeld worden.

Mensen die chat-apps gebruikten en elkaar wilden ontmoeten, moesten tot nu toe de app verlaten, een programma als Maps opstarten en dan terug naar de chat-app gaan. Die handelingen wil Google overbodig maken in Hangouts. De nieuwe Hangouts is al beschikbaar voor Android en is ook bij Apple ingediend om in de App Store te verschijnen.

Breder mikken dan Snapchat
Google wil ook de rol van Hangouts uitbreiden. “Het is sms, het is telefonie, het is een-op-een, het is veel mensen onder mekaar, het is voor consumenten en het is voor bedrijven”, zo zei Bradley Horowitz, vicepresident Products bij Google op de Leweb-conferentie in Parijs. “We gooien geen pijltjes en hopen dan dat we iets raken zoals zichzelf vernietigende foto’s (waarmee hij naar Snapchat verwijst, red.). We proberen iets breder te doen dat mensen helpt communiceren waar ze ook zijn en welke producten ze ook gebruiken.”

Communicatie is een van de meest gebruikte zaken waarvoor mensen hun pc of telefoon gebruiken. Als Google zich een deel van die koek eigen kan maken (net zoals het al deed met e-mail en Gmail), dan is de kans veel groter dat consumenten Android-telefoons zullen kopen, Google Maps zullen gebruiken om te navigeren, Google Play-films zullen huren en een abonnement zullen nemen op Google Play Music.

Obama-filter
Hangouts is trouwens uitgebreid met nog twee andere functies: stickers en videofilters. Wat stickers betreft, zijn er nu honderden beschikbaar. Horowitz beloofde dat er ook enkele easter eggs tussen de stickers zaten, die mensen na verloop van tijd zouden ontdekken.

Voor wie graag videofilters gebruikt tijdens het videobellen: onder meer zwart-wit, sepia en het bekende effect van Barack Obama"s Hope-poster zijn beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business