Nieuws

Google moet meer BTW afdragen

Google wil weten waar je woont. De internetgigant is binnenkort onderhevig aan een nieuwe btw-regeling en daarvoor is je adresinformatie onontbeerlijk.

Google weet ongetwijfeld allang waar je woont. Toch wil de zoekgigant bevestiging. Niet omwille van een kreupelend onzekerheidsgevoel maar omdat aankopen in de Play Store vanaf 1 januari onderhevig zijn aan een nieuwe Europese btw-regeling.

Voorlopig gaat de btw naar het land van de verkoper, maar volgens de nieuwe regeling moet de belasting worden afgedragen in het land waar de verkoop plaatsvindt.

Duurder
Om daar aan te voldoen moet Google dus met zekerheid weten waar je woonachtig bent. De verdeling van de btw is er immers onderhevig aan. Google zal je adresgegevens vragen bij je eerstvolgende aankoop, indien je die nog niet hebt ingevuld. Dat weet Androidworld. Verder verandert er voor de consument niets.

Op termijn kunnen ontwikkelaars buiten de Europese Unie hun prijzen wel verhogen om te compenseren voor de nieuwe regeling, aangezien de btw-tarieven hier vrij hoog liggen in vergelijking met andere landen buiten de Unie.

Wie een Androidtelefoon gebruikt maar niet happig is om z’n adres te delen kan beter een ander toestel kopen. Google weet immers goed genoeg waar je staat en gaat, tenzij je locatiediensten expliciet hebt afgezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business