Nieuws

SAP koppelt transacties aan realtime analyse

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft de nieuwste versie van zijn bedrijfssoftware afgestemd op zijn in-memory database Hana. Volgens het bedrijf gaat het om de belangrijkste lancering in 23 jaar.

Bedrijfssoftwareleverancier SAP heeft de nieuwste versie van zijn bedrijfssoftware afgestemd op zijn in-memory database Hana. Naar eigen zeggen gaat het om de belangrijkste lancering in 23 jaar. Volgens CEO Bill McDermott speelt het bedrijf in op de trend rond mobile en Internet of Things.

Bij deze lancering met als naam S/4HANA gaat het om een nieuwe generatie (de 4e) van de business suite van SAP. Die is dus volledig ontworpen rond HANA, een van de databanktoepassingen waar het Duitse bedrijf sinds enkele jaren zwaar op inzet.

Met deze lancering brengt SAP het transactionele deel van hun aanbod (zoals het klassieke ERP-pakket) nog dichter bij de (realtime) analyse van de bedrijfsdata. “De responsetijd van transacties en analyses moet zo tot zowat nul kunnen worden teruggebracht", vertelde Hasso Plattner, mede-oprichter van SAP.

400 miljoen lijnen code

De 4e generatie van de business suite bevat niet enkel ERP (Enterprise Resource Planning), maar ook andere domeinen in bedrijfssoftware. Hieronder onder meer ook CRM (Customer Relationship Management), SRM (Supplier Relation Management) en PLM (Product Lifecycle Management) in een pakket.

Voor dit nieuwe aanbod paste SAP zijn configuratie aan. “Een professor vertelde me een tijd geleden dat SAP nooit zijn toepassingen grondig kon herschrijven. Dat is ongeveer 400 miljoen lijnen code. Ik heb toen geantwoord dat we wel zullen moeten”, aldus SAP-oprichter Hasso Plattner bij de lancering.

Opslag

Het nieuwe aanbod bevestigt ook dat software inherent is verbonden met hardwarecomponenten. S/4HANA is zodanig ontworpen om in het werkgeheugen van een computer te functioneren. Op deze manier gaat de verwerking een stuk sneller, dan dat het systeem de hele tijd lees- en schrijfbewegingen op een opslagmedium moet uitvoeren.

CEO Bill McDermott omschreef SAP S/4Hana bij de presentatie in New York als de grootste lancering sinds 23 jaar, toen de softwareleverancier zijn business suite R3 uitbracht. “Misschien is het zelfs onze belangrijkste lancering ooit.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business