Nieuws

SAP brengt nieuwe versie van HANA uit

SAP heeft een nieuwe versie van het HANA-platform gelanceerd. Deze versie bevat features die het platform onder andere beter schaalbaar moeten maken.

Deze week lanceerde SAP zijn nieuwste versie van het HANA-platform. Deze nieuwe versie bevat features die er onder andere voor zullen zorgen dat het platform beter schaalbaar is.

De recentste HANA, S/4HANA, zal worden geïmplementeerd in alle softwarepakketten van SAP en in zijn cloud-applicaties. Met deze uitrol plaatst HANA zich in het globale analytische netwerk van bedrijven, welke ondernemingen in de toekomst meer en meer zullen krijgen.

Eén van de belangrijkste nieuwe features is een remote datasync-functie, welke HANA verbindt met remote databronnen, zoals bijvoorbeeld sensoren. Ook zal HANA de mogelijkheid krijgen om te integreren met Hadoop-distributies vanaf Cloudera en Hortonworks en kunnen datatransfers worden uitgevoerd met behulp van Spark SQL. Verder wordt er aangeboden grootschalige datacenters met meer dan 12 TB geheugen te ondersteunen via non-uniform memory access. Tekst mining zal 32 nieuwe talen ondersteunen en ook Pools zal taalkundig ondersteund worden. Een laatste belangrijke feature is het ondersteunen van 3D- en 4D-objecten door HANA.

Met deze nieuwe versie van HANA reflecteert SAP de verwachtingen dat de in-memory database zal moeten connecteren met verschillende systemen. HANA-implementaties zullen klein moeten beginnen in een onderneming en hier verder op bouwen. Volgens het bedrijf hebben ze 6.400 klanten welke HANA gebruiken, met 815.000 actieve gebruikers. S4/HANA heeft vooralsnog 370 klanten.  HANA’s cloud-platform heeft daarentegen 1.400 klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business