Nieuws

Blackberry geeft mogelijk smartphones op als winst uitblijft

Blackberry topman John Chen heeft op een conferentie gesteld dat het bedrijf zal herbekijken wat het gaat doen met de smartphone-afdeling als winst komend jaar uitblijft.

 
Het is eigenlijk geen verrassing dat John Chen, de huidige CEO van Blackberry, gehint heeft naar een mogelijk einde van de smartphone-afdeling tijdens de Code/Mobile Conference in Californië. Het bedrijf zit al langer in het slop, nadat het de boot van smartphones met touchscreen volledig miste.
 
Concreet stelde de topman, toen hem werd gevraagd naar de toekomst van de Blackberry smartphone line-up: “Ergens volgend jaar moeten we onze toestelproductie winstgevend maken, anders zal ik moeten heroverwegen wat we gaan doen.”

Zwanenzang

blackberry Priv
Binnenkort lanceert Blackberry zijn eerste Androidgestuurde smartphone, de Blackberry Priv. De telefoon is, zoals de naam al hint, gefocust op het beheren en beschermen van de privacy en de data van de gebruiker. Het bedrijf blijft ook vasthouden aan het fysieke toetsenbord, dat bij de Priv uitschuifbaar zal zijn. Op de vraag of er in de komende 12 tot 24 maanden nieuwe Blackberry toestellen op het programma staan, antwoordde Chen: “Dat zal gedicteerd worden door zakelijke keuzes.”
 
Of Blackberry Priv de smartphone-afdeling van het bedrijf terug een boost zal geven of de zwanenzang ervan wordt, moet de toekomst nog uitmaken. Blijkt het dat laatste te zijn, dan kan Blackberry nog terugvallen op zijn apps en services. Blackberry Messenger, Blackberry Blend, BBM Meetings en andere applicaties zijn nu al terug te vinden op diverse mobiele besturingsplatformen.
Het is trouwens ook niet de eerste keer dat CEO Chen een ballonnetje oplaat over het stoppen met hardware produceren: een jaar eerder ontsnapte hem in een interview een gelijkaardige overweging, hoewel hij daar later op terugkwam en stelde dat hij “geen intentie had om op korte termijn de smartphonemarkt te verlaten”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business