Nieuws

Citrix ververst virtualisatiesoftware

Softwareleverancier Citrix brengt nieuwe versies uit van XenApp en XenDesktop. Het voegt tevens twee nieuwe services toe aan zijn virtualisatieaanbod en stoot enkele cloudproducten af.

 
Citrix heeft de release aangekondigd van XenApp en Xendesktop 7.7 en 7.8, naast de mededeling dat het twee nieuwe opties zou aanbieden voor zijn virtualisatieplatformen.
 
De 7.7 versie van de software werd al officieel beschikbaar gemaakt in december. De update concentreert zich op nieuwe cloudopties en een samenwerkingsoptimalisatie tussen Citrix en Microsoft. De volgende verbetering van XenApp en XenDesktop zal tijdens dit kwartaal uitgerold worden. Versie 7.8 is ontworpen om applicatie management een boost te geven en schaalbaarheid van de servers uit te breiden.
 
Verder komen er twee opties bij in het aanbod van het softwarebedrijf. Voor XenApp en XenDesktop hebben klanten nu ook een “lange termijn” keuze beschikbaar, waardoor organisaties een bepaalde versie voor een langere tijd kunnen behouden, met kleine updates. Daartegenover staat de “uitgebreide ondersteunings”optie die de snelle verversingscycli aanhoudt die Citrix nu hanteert.
 
Naast het nieuws over zijn virtualisatieaanbod, liet het softwarebedrijf ook weten dat het zijn cloud-infrastructuur management producten had verkocht aan Accelerite. Het gaat onder andere om CloudPlatform en CloudPortal Business Manager. Die verkoop kadert in de herstructureringsplannen van het bedrijf.
 
Beeld: zimmytws / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business