SAP en Apple bundelen krachten om iOS-apps te "revolutioneren"

SAP heeft bekendgemaakt een partnership aan te gaan met Apple om zakelijke apps voor iPhone en iPad te verenigen met SAP's HANA-platform.

 
“Deze samenwerking zal het gebruik van iPhone en iPad in bedrijven hervormen door de innovatie en veiligheid van iOS te combineren met de expertise van SAP,“ laat Tim Cook, CEO van Apple over de overeenkomst weten. “Als leider in enterprise-software en met 76 procent van zakelijke transacties die door een SAP-systeem gaan, is SAP de ideale partner om ons echt te helpen transformeren hoe bedrijven wereldwijd op iPhone en iPad functioneren.”
 
Apple aast al langer op een deel van de zakelijke-markt De aankondiging komt twee jaar nadat ook IBM met Apple in zee ging. Toen werd met verenigde krachten een honderdtal zakelijke apps ontwikkeld.
Dat hebben nu ook SAP en Apple in gedachten. Zo plant SAP de ontwikkeling van een reeks iOS-apps die gebruikmaken van SAP-tools. Er wordt vooral geconcentreerd op een samenwerking met SAP’s PaaS HANA. HANA is een cloudplatform voor het bouwen en integreren van applicaties.
 
Bovendien zijn er plannen voor een iOS SDK om ontwikkelaars een kans te geven om op eigen houtje apps te bouwen met HANA voor iPhone en iPad. Met de apps krijgen werknemers makkelijk toegang tot data en bedrijfsprocessen van de suite S/4HANA. Daarnaast wordt er ook een nieuw design-taal ontwikkeld, gebaseerd op SAP’s Fiori, en wordt een SAP Academy voor iOS beschikbaar met trainingen en andere hulpmiddelen.
 
De SDK, design-taal en academie zullen voor het einde van het jaar gelanceerd worden, volgens SAP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business