SAP en Microsoft verenigen clouddiensten HANA en Azure

SAP is druk in de weer met het smeden van relaties. Na de partnership met Apple, volgt nu ook een uitbreiding van de samenwerking met Microsoft: SAP-oplossingen en Microsoft-producten worden meer op elkaar afgestemd.

 
Op Sapphire NOW, de jaarlijkse SAP-conferentie in Florida, werd de samenwerking toegelicht door de CEO’s van beide bedrijven. De vernieuwingen spitsen zich vooral toe op het samenvoegen van producten: als Microsoft-gebruiker wordt het namelijk makkelijker om SAP-producten te gebruiken.
 
Ten eerste zal SAP’s HANA-platform ondersteund worden door de Microsoft Azure-cloud. HANA kan vanaf nu ontwikkeling-, test- en productie-workloads, waaronder SAP S/4HANA, draaien op Microsoft Azure. Daarmee kunnen bedrijven die gebruik maken van Azure, SAP-oplossingen gebruiken zonder ze op de eigen servers te installeren.
[related_article id=”166929″] Daarnaast zullen Office 365-diensten ondersteund worden door SAP cloudoplossingen zoals Concur, Fieldglass, SuccessFactors en Ariba. Zo wordt het pakweg mogelijk om SAP’s Fieldglass te gebruiken, rechtstreeks vanuit Outlook, zonder in te loggen in het systeem.
 
Ten slotte zullen SAP-gebruikers Fiori-apps kunnen ontwikkelen die beheerd en beveiligd worden met Microsoft Intune. De apps worden op een open-standards, plug-in framework gebouwd, waarna Microsoft Intune-features in de apps kunnen worden geïntegreerd.
 
De nieuwigheden zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar zullen in het derde kwartaal 2016 mogelijk worden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business