Nieuws

Eindelijk video-advertenties op Pinterest

Pinterest is eindelijk van plan om video-advertenties te tonen. Mosterd na de maaltijd?

 

Meeste sociale media bieden verschillende advertentiemogelijkheden aan om het platform zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bedrijven. Video-advertenties zijn al lang een feit op sites zoals Facebook, YouTube en Twitter. Nu komt ook Pinterest op de proppen met een advertentiemodel.

Meer video

Met de zogenaamde “Promoted Video”-functie wil Pinterest winst halen uit de toegenomen populariteit van de filmpjes: “In het afgelopen jaar is het aantal video’s met 60 procent gestegen,” laat Mike Bidgoli weten in een blogpost. “Daarom zijn we zo blij om Promoted Video’s te introduceren.”

De lancering komt laat tegenover andere gelijkaardige websites, maar Pinterest zou naar eigen zeggen wel een beentje voor hebben. Meer dan de helft van de bezoekers naar het virtuele prikbord komt om een product te vinden of te kopen, terwijl dat maar 12 procent is bij sociale media.

[related_article id=”166889″]

Featured pins

De nieuwe ‘Promoted Video’s’ staan verspreid tussen de pins, en spelen automatisch af wanneer de bezoeker voorbijscrollt. Wanneer de bezoeker op de video klikt, opent het filmpje met daaronder een selectie ‘Featured Pins’: producten die bijvoorbeeld in de video worden gebruikt. De Featured pins kunnen doorlinken naar de webshop of extra content. Volgens Recode moet de adverteerder voor Promoted Video’s betalen per impressie, niet per klik; ook als de bezoeker niet op je video klikt, moet je betalen.

 

De video-advertenties zijn momenteel enkel beschikbaar voor Engelse en Amerikaanse bedrijven. Het is nog niet zeker wanneer de wereldwijde uitrol volgt.

 

Beeld: Pinterest

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business