Nieuws

Microsoft lanceert StaffHub voor werknemers zonder bureau

Als je niet in een doorsnee kantoorjob werkt, kan communiceren met je team omslachtig worden. Microsofts nieuwste toevoeging aan het Office 365-gamma, StaffHub, biedt een oplossing.

 
Microsoft lanceert een centrale hub voor werknemers die het grootste deel van hun werkdag niet aan een bureau gekluisterd zijn, zoals in horecapersoneel of technici die zich vaak buitenshuis begeven. Zulke medewerkers hebben niet voldoende toegang tot mail en chatprogramma’s om continu bereikbaar te zijn, en zijn dus afhankelijk van omslachtige methoden zoals sms of papieren schema’s om bijvoorbeeld hun werkshiften te regelen.

Shiften ruilen

Met StaffHub meent Microsoft een oplossing te bieden. De nieuwe applicatie in het Office 365-aanbod maakt het makkelijk om werkschema’s te creëren, te delen en te bewerken. Zo wordt het bijvoorbeeld ook veel eenvoudiger om shiften te wisselen: werknemers kunnen via de app aan collega’s laten weten dat een bepaalde shift niet goed uitkomt, en een ruil voorstellen. Het verzoek wordt automatisch naar de manager gestuurd voor goedkeuring.
[related_article id=”169302″] Daarnaast biedt StaffHub ruimte om te communiceren met het hele team. Managers kunnen video’s en documenten snel naar alle medewerkers of naar een bepaald individu sturen. Microsoft kondigt ook een integratie aan van HR-suite Kronos, maar die functionaliteit wordt voorlopig enkel in preview-modus aan een kleine groep klanten voorgeschoteld.

Office 365

Microsoft StaffHub is wereldwijd beschikbaar voor Office 365-klanten met een K1, E1, E3 of E5-abonnement. Voor Microsoft betekent de nieuwe applicatie een manier om niet alleen kantoorklerken, maar ook een nieuw deel van de markt te overtuigen om meer gebruik te maken van Office 365. Dat kan weleens een slimme zet zijn: in een traditionele kantooromgeving is Office 365 al zo goed als een standaard, maar meer diverse werkomgevingen, waar pakweg Word en Outlook niet veel waarde hebben, zijn nog onontgonnen terrein. Met StaffHub zet Microsoft alvast de eerste stapjes naar kolonisatie.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168853/microsoft-teams-opent-jacht-op-slack/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business