Nieuws

Visa Checkout en Samsung Pay bundelen krachten voor online betalingen

Samsung en Visa gaan een partnership aan waardoor gebruikers binnenkort ook online kunnen betalen met Samsungs contactloze betaalmogelijkheid.

Samsung Pay zal samenwerken met Visa Checkout, de online betaaldienst die in 2014 werd gelanceerd. Concreet zullen gebruikers in webshops kunnen betalen door op een betaalknop op hun smartphone te drukken, en hun vingerafdruk te scannen.

Weinig barrières

Met de dienst mikken Samsung en Visa op ‘frictieloze’ online betalingen, waarbij gebruikers zo weinig mogelijk barrières ondervinden tijdens het online winkelproces. Zo is het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord voor elke aankoop niet meer nodig, en moet er ook geen pincode of andere authenticatie worden ingevuld. In de plaats daarvan wordt de identiteit van de gebruiker gecontroleerd aan de hand van de vingerafdruk.

‘De dagen waarin we lange formulieren of gebruikersnamen moeten gebruiken bij online aankopen, blijven afnemen, doordat opties zoals Visa Checkout beschikbaar worden voor honderdduizenden websites, en bedrijven zoals Samsung de waarde zien in het vereenvoudigen van het proces voor zowel consumenten als handelaars,’ zegt Jim McCarthy, executive vicepresident bij Visa Inc.

Samsung Pay

Samsung Pay werd ontworpen voor gebruik in fysieke winkels. De betaaldienst staat toe om aankopen af te rekenen door een compatibele Samsung-smartphone dicht bij de betaalterminal te houden. De dienst werd eerder al aangekondigd om dit jaar zijn intrede in België te maken, maar die deadline werd niet gehaald. De vergelijkbare, mobiele betaaldienst Android Pay werd wel eerder deze maand in ons land gelanceerd. Ook Visa Checkout is in België nog niet beschikbaar, maar er zijn plannen om de dienst in Europa uit te rollen.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business