Samsung start SSD-productie in grootste semiconductorfabriek ter wereld

De eerste flash-chips rollen van de band in Samsungs nieuwe fabriek. De Koreanen hopen zo aan de vraag van grote klanten uit de wereld van datacenters, AI, automotive en smartphones te voldoen.

 
Samsung start met de productie van geheugenchips in zijn splinternieuwe Pyeongtaek-fabriek in Zuid Korea. De semiconductorfabriek is de grootste ter wereld. Van de band rolt zogenaamd 3D V-NAND flash-geheugen: het type geheugen dat je in SSD’s terugvindt. De vraag naar flash is de afgelopen jaren de lucht in geschoten. Door de enorme groei in door data gedreven bedrijven, is er momenteel een wereldwijd tekort aan flash-geheugen. Samsung plukt daar de vruchten van: het afgelopen jaar boekte de Koreanen recordwinsten met dank aan de semiconductorbusinesstak.
 
De nieuwe fabriek moet aan de geweldige vraag in V-NAND voldoen. Samsung plant er mee tegemoet te komen aan bestellingen van grote klanten uit de sectoren van datacenters, AI en automotive, maar ook de smartphonewereld is goed af met de nieuwe fabriek. Flash zit immers niet alleen in SSD’s voor professioneel gebruik, maar ook in consumentenversies en het geheugen van je mobiele telefoon.
 
De nieuwe fabriek is verre van het einde van Samsungs investeringen. De vraag naar flash zal de komende jaren alleen maar toenemen waardoor ook de productiecapaciteit moet blijven groeien. Tegen 2021 wil Samsung omgerekend zo’n 23 miljard euro investeren in Pyeongtaek, goed voor twee nieuwe productielijnen.
 
Samsungs 3D V-NAND-geheugen is het meest geavanceerde in de sector. Het flash-geheugen bestaat uit een stapeling van 64 geheugenlaagjes met een bandbreedte van 256 gigabit. Dat vertaalt zich in enorm snel flashgeheugen dat vooral een hoge dichtheid heeft, en daarom aan redelijk scherpe prijzen wordt geproduceert. Je vindt Samsung-flash in tal van toestellen die je zelf gebruikt, van laptops tot mobiele telefoons, of snelle servers in de bedrijfswereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business