Nieuws

Western Digital werpt zich op de cloud

Harde schijf-specialist Western Digital gaat met de overname van Upthere zijn aanwezigheid in de cloud versterken.

 
Western Digital neemt Upthere over. Upthere biedt clouddiensten aan voor consumenten, naar analogie met bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Het bedrijf wil een centrale online opslagplaats voorzien voor foto’s, video, documenten en muziek, en dat over alle platformen heen. Upthere is dan ook compatibel met iOs, Android, Windows en MacOS.
 
Met de overname haalt WD heel wat cloudkennis in huis. Die wil het in eerste instantie gebruiken om zijn eigen Client Solutions-business unit te verbeteren. Western Digital hoopt zo een eigen cloudportfolio uit de grond te stampen. Western Digital wil zijn aanwezigheid zo uitbreiden van hardware naar software. De fabrikant heeft immers al een grote aanwezigheid in de cloud achter de schermen: WD heeft samen met Seagate bijna de hele harde-schijfmarkt in handen en dat vertaalt zich in een grote aanwezigheid van WD-HDD’s in datacenters.
 
De CEO van Upthere krijgt de functie van ‘strategic leader’ binnen Western Digital. Zijn kennis moet de sprong naar de cloud faciliteren. Hoewel de focus van de overname voor WD op de versterking van het zakelijke segment lijkt te liggen, zal Upthere ook voor consumenten een cloudaanbod blijven hebben.
 
Hoewel WD betaalde voor Upthere is niet duidelijk. De HDD-boer was wel een onderdeel van de investeerders die vorig jaar samen 77 miljoen dollar in het cloudbedrijfje pompten.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business