Nieuws

EU stelt onderzoek in naar Apple voor aankoop Shazam

Na verzoeken vanuit verschillende EU-landen zet de Europese Commissie een antitrust-onderzoek op naar de aankoop van Shazam door Apple.

 
De Europese Commissie neemt de overname van muziekherkenningsapp Shazam door Apple onder de loep om te bepalen of het de concurrentie in Europa niet te veel fnuikt. Het start dat onderzoek op na verzoeken uit verschillende lidstaten: Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, IJsland en Oostenrijk hebben elk op zich voor een grondige evaluatie gepleit.
 

Best geplaatst

 
Een clausule in de Europese fusie-wetgeving laat toe dat lidstaten een verzoek voor evaluatie kunnen indienen om na te gaan of een overname een negatieve impact heeft op handel in de Europese markt, ongeacht het feit of de fusie door Europese bedrijven gebeurd. Oostenrijk diende als eerste een verzoek in, waarna anderen volgden.
 
“Op basis van de elementen die ingediend zijn door Oostenrijk en de landen die het verzoek ondersteunen, en zonder vooroordeel over de uiteindelijke uitkomst van het volledige onderzoek, neemt de Commissie in aanmerking dat de transactie een significant negatief effect heeft op competitie in de Europese Economische Ruimte. De commissie heeft ook geconcludeerd dat het de best geplaatste autoriteit is om de potentiële cross-border effecten van de transactie te behandelen,” zo staat in de aankondiging van het onderzoek te lezen.
 
Apple kondigde zijn aankoop van Shazam in oktober aan. Shazam is een app die muziek kan herkennen wanneer je deze afspeelt. Door de aankoop van de app krijgt Apple toegang tot de knowhow van het bedrijf om slimme algoritmes op te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business