Nieuws

Shoppable AR vormt Snapchat om tot een digitaal winkelcentrum

Snapchat introduceert deze week zijn nieuwe Shoppable AR-functie die adverteerders de mogelijkheid biedt om goederen te verkopen via de dienst Sponsored Lenses.

Shoppable AR in het augmented reality-filterplatform voor gezichten bouwt voort op de dienst die eind 2015 werd geïntroduceerd. De Sponsored Lenses-functie maakt het voor adverteerders mogelijk om eigen merkfilters toe te voegen aan het lensplatform. Dat meldt TechCrunch.

Adverteerders kunnen vanaf deze week een knop toevoegen in de dienst Sponsored Lenses. Die knop opent een venster met meer informatie over het product, of biedt gebruikers de mogelijkheid om het product rechtstreeks aan te kopen vanuit de Snapchat-app. Snapchat transformeert hiermee zijn Lenses-platform in een waar winkelcentrum voor merken.

Door de gebruikers binnen de Snapchat-app te houden, vermindert de wrijving van de verkoop en voelen de advertenties niet aan als reclame. Bovendien leidt de Shoppable AR-feature niet tot een prijsstijging voor adverteerders.

Volgens Snap Inc maken 70 miljoen gebruikers dagelijks gebruik van Lenses. De Shoppable AR-functie wordt in eerste instantie uitgerold met een aantal partners. Zowel Clairol als Adidas bieden hun schoonheidsproducten en Deerupt hardloopschoenen aan via de Snapchat-app.

Eerder deze week introduceerde het bedrijf updates voor Lens Studio, een tool waarmee gebruikers hun eigen AR-lenzen kunnen creëren. Ook filmmakers kunnen aan de slag met deze tools, objecten en effecten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business