Nieuws

Amazon lanceert kleine Amazon Go conceptwinkel in Seattle

Seattle heeft er een Amazon Go winkel bij. Deze small-scale conceptstore demonstreert hoe Amazon aanwezig wil zijn op drukbezochte locaties.

Amazon heeft gisteren aangekondigd dat het nu ook op kleine schaal supermarkten zonder kassiers gaat lanceren. De e-commercegigant spreekt van een “small-format Go store” die ideaal moet zijn voor drukbezochte locaties, zoals winkelcentra, luchthavens of de gemiddelde piekuurtrein op het Belgische spoorwegennet.

Om het concept te demonstreren heeft Amazon een winkel geopend op de zesde verdieping van een Macy’s warenhuis in het midden van de Amerikaanse stad Seattle. De conceptstore staat volledig op zichzelf en is 42 vierkante meter groot. Om de locatie van de nodige camera’s en sensoren te voorzien die het hele winkelgebeuren zonder kassa mogelijk maken, werd een speciaal plafond voorzien.  Amazon richt zich met deze kleine winkel volledig op hongerige passanten met een aanbod van klaargemaakte maaltijden en een selectie snacks en dranken.

De kleine versie van de Amazon Go winkels is dus ongetwijfeld perfect voor op luchthavens, waar het bedrijf met een kleine oppervlakte toch een maximaal aantal klanten kan bereiken. Daar komt nog eens bij dat producten aan een premium prijs kunnen verkocht worden, wat de omzet van zo’n winkel verhoogt. De installatie van een Amazon Go winkel is immers niet goedkoop, zo kostte de oorspronkelijke Amazon Go store in Seattle het bedrijf 1 miljoen dollar. Een kost die zeker lager kan wanneer er in elke stad een filiaal komt, maar altijd hoog zal blijven door het grote aantal technische snufjes dat nodig is om de winkels optimaal te doen functioneren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business