Shazam voor omgevingsgeluiden

De paranoïde mensen onder ons kunnen vanaf nu op twee oren slapen.

 

Slimme speakers die zich effectief nuttig maken, het zou toch fantastisch zijn. Dat hoeft niet langer een fata morgana te zijn. Softwarebedrijf Sensory heeft nu een AI ontwikkeld die geluiden kan identificeren die het hoort en daarbij actie onderneemt indien nodig. Sensory slaat bijvoorbeeld meteen alarm bij het geluid van glas dat breekt. Het bedrijf noemt het “Shazam, maar dan voor omgevingsgeluiden in huis”.

 

Sensory luistert dus net als een Alexa-toestel altijd mee en kan een hele resem omgevingsgeluiden herkennen zoals een blaffende hond, een rookalarm, een deurbel, iemand die aanklopt, of het geluid van brekend glas.

 

Daarop volgend kan Sensory je een melding, en zelfs een soundbite sturen van wat het nu precies geregistreerd heeft. Zo weet je meteen of je de politie moet bellen of dat er iets anders aan de hand is in huis waarvan je op de hoogte moet zijn.

 

De technologie achter Sensory heet TrulySecure Sound ID, en is onderdeel van de AI suite van Sensory voor slimme speakers en IoT-toestellen die volledig op het apparaat zelf gerund kunnen worden. Sound ID zendt trouwens geen gegevens naar de cloud, om zo je privacy te waarborgen. Dat klinkt alvast veelbelovend…

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business