Nieuws

Amazon 7 procent duurder dan Bol.com

Greenhouse Group onderzocht de prijzen tussen Bol.com en Amazon. Uit een steekproef blijkt dat Amazon in veel gevallen een stuk duurder is dan Bol.com.

Uit onderzoek, uitgevoerd door Greenhouse Group en gedeeld met Emerce.nl, blijkt dat in 61% van de gevallen dat Amazon duurder uitkomt dan Bol.com en daarmee bijna 7 procent meer kost.

Bol.com VS Amazon

Uit de analyse die Greenhouse Group uitvoerde bleek dat in de top vijf verkochte producten Amazon altijd een paar procent duurder is dan Bol.com. Dat grote verschil is opmerkelijk. Het bedrijf van Jeff Bezos pakt namelijk nogal graag uit met het feit dat zij de goedkoopste zijn. Maar het onderzoek van Greenhouse Group in Nederland toont alvast het omgekeerde.

Sterker nog; in de productgroep van elektronica zijn 76% van de producten bijna 14% duurder in sommige gevallen. Bart Manders van Greenhouse Group vertelt aan Emerce “dat het helemaal geen zin heeft om over de grens te gaan shoppen als Bol.com een stuk goedkoper is.” Toegegeven, het assortiment op Bol.com is een stuk kleiner, maar op Amazon vind je dan weer veel meer fraude en slechte producten.

Afbeelding: Emerce. Vergelijking met Bol.com is bijna altijd in het nadeel van Amazon.

Vergeten

Volgens Manders vergeten heel wat retailers dat Bol.com drie keer meer klanten in Nederland heeft dan Amazon. Dat de leveringsvoorwaarden en het zakelijke assortiment ook veel beter zijn en nu blijkt dus ook dat de prijzen een stuk lager zijn.

Bij Techpulse hebben we die prijzenshift ook gemerkt tijdens Black Friday en Cyber Monday. In bijna alle gevallen kwam de Nederlandse webshop als de goedkoopste uit. En niet alleen in vergelijking met Amazon maar ook andere Belgische retailers als Fnac of Vanden Borre zijn vaak een stuk duurder.

Amazon wil alvast zijn positie in onze regio sterk gaan verstevigen. Volgens Emerce is het e-commerceplatform bezig om Amazon.nl in gebruik te gaan nemen en zo een volwaardige Nederlandstalige webwinkel te gaan aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business