Nieuws

Tesla leverde bijna half miljoen auto’s in 2020

Tesla wist in 2020 bijna een half miljoen elektrische voertuigen te leveren, waarmee het zijn eigen jaarrecord wist te breken.

Tesla, een Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, liet in 2020 499.550 elektrische wagens van de band rollen. Dat liet het bedrijf zaterdag weten in de kwartaalcijfers van Q4 en via een bericht op Twitter. Daarmee vestigt het een nieuw record, zowel qua kwartaal– als jaarlijkse verkoop. Ook vormt het een sprong ten opzichte van het aantal verkochte voertuigen in 2019. Toen werden er slechts 367.500 voertuigen werden verkocht. Hiermee heeft het bedrijf een voorsprong op de verkoop van elektrische auto’s ten opzichte van andere fabrikanten.  

Met deze resultaten haalt het bedrijf net het originele doel van 500.000 auto’s niet. Dat doel werd in januari van 2020 opgesteld door Elon Musk, de oprichter van Tesla. Toen werd er geopperd dat het bedrijf de kaap van 500.000 voertuigen in 2020 zou overstijgen, maar dat blijkt dus net niet het geval. In een bericht op Twitter leek Musk alvast blij met de resultaten: “Zo trots op het Tesla team om deze grote mijlpaal te hebben bereikt! Bij het begin van Tesla dacht ik dat we (optimistisch) een 10% overlevingskans hadden.”

Tegen de klok

In de eindcijfers valt te zien dat 88,6% van de verkoop in 2020 bestond uit de meer betaalbare Model 3 en Y. De resterende leveringen waren voor de Model S en X. Ook kunnen we uit de cijfers opmaken dat er in het laatste kwartaal flink is doorgewerkt om het beoogde aantal toestellen te leveren. In het vierde kwartaal werden er echter 179.757 voertuigen geproduceerd, wat neerkomt op een 35% van de totale productie. Tesla laat in de kwartaalresultaten ook weten dat de telling conservatief was. De uiteindelijke cijfers kunnen dus nog verschillen, met een afwijking van 0,5%. De exacte resultaten worden met de jaarresultaten eind januari bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business