Nieuws

Amazon wil Biden helpen bij distributie van vaccinaties

De online winkelreus wil zijn know-how en middelen inschakelen om Biden bij te staan in zijn strategie en zijn werknemers te vaccineren.

Update 22/01: Amazon voegt de daad bij het woord: Reuters schrijft dat de e-commercegigant in haar hoofdkantoor te Seattle een pop-up vaccinatiekliniek zal openen. Daar zal vanaf zondag 24 januari al gestart worden met het geven van vaccins. Op de eerste dag hoopt Amazon al 2000 vaccinaties te kunnen laten zetten.


Origineel artikel 21/01: Amazon, de Amerikaanse online winkelgigant, heeft de administratie van kersvers president Joe Biden hulp aangeboden bij het verspreiden van de vaccins tegen Covid-19. Dat meldt NBC News in een bericht. In een brief die door Amazon Consumer CEO Dave Clark werd uitgestuurd, valt te lezen dat het bedrijf zijn logistieke middelen en expertise wil inzetten van zodra de vaccins beschikbaar zijn.

Clark stelt in de brief dat het bedrijf, als tweede grootste werkgever in de Verenigde Staten, zijn 800.000 werknemers zo snel mogelijk wil vaccineren. Daar zou het dan ook reeds overeenkomsten met gezondheidsinstanties voor hebben uitgewerkt. Een groot deel van de werknemers, vooral die werkzaam in de verdeelpunten, AWS-datacentra en Whole Foods Market-winkels, zou volgens Clark immers essentieel zijn en niet van thuis uit kunnen werken: “We zijn bereid om snel te handelen van zodra vaccins beschikbaar zijn.” Hiermee zou het bedrijf een betere dienstverlening kunnen garanderen nu er nog veel mensen niet zomaar het huis uit kunnen.

De gouden hand van Amazon

“Bovendien zijn we bereid om onze operaties, informatietechnologie en communicatiecapaciteiten en expertisen in te schakelen om de vaccinactiestrategie van uw administratie bij te staan”, aldus Clark. “Onze schaal stelt ons in staat om een directe, betekenisvolle impact te hebben in de strijd tegen COVID-19, en we staan klaar om u te assisteren in deze onderneming.”

Ook al lijkt het een mooi gebaar, toch valt het bij veel mensen in slechte aarde. Werknemers van Amazon kaarten al geruime tijd een gebrek aan maatregelen op de werkvloer aan. Volgens hen zou het coronabeleid van het bedrijf ontoereikend zijn en worden ze daardoor in gevaar gebracht. In Duitsland hebben werknemers vorig jaar hier het werk voor neergelegd.

De vraag of dezelfde hand ook werd uitgestoken naar de administratie van voormalig president Trump blijft voorlopig onbeantwoord. Volgens NBC News heeft het bedrijf daar nog geen informatie over vrijgegeven.

amazonbusinessjoebidenzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals