Nieuws

SAP gaat oplossingen integreren met Microsoft Teams

Cloudgiganten SAP en Microsoft gaan nauwer met elkaar samenwerken. SAP wil haar oplossingen toegankelijker maken via Microsoft Teams en Azure.

SAP wil via een partnership met sectorgenoot Microsoft inspelen op onze nieuwe manier van werken. Door remote working is de nood aan remote services zoals Microsoft Teams om vergaderingen, communicatie en samenwerking vanop afstand mogelijk te maken, toegenomen. Beide bedrijven bouwen aan een integratie tussen SAP-oplossingen zoals S/4HANA, SuccessFactors en Customer Experience en de populaire conferencingtool. Volgens SAP kan een dergelijke integratie positieve effecten hebben op innovatie, de betrokkenheid van medewerkers en versnelde groei. Tegen medio 2021 zou de integratie op punt moeten staan.

“Door Microsoft Teams in ons portfolio te integreren, brengen we samenwerking naar een hoger niveau en de toekomst van werken mee bepalen”, reageert CEO van SAP Christian Klein in het persbericht. De samenwerking zal zich niet beperkten tot enkel Microsoft Teams. SAP wil haar oplossingen integreren met het volledige Azure-ecosysteem. Dat biedt de volgende voordelen voor klanten:

Vereenvoudiging

De migratie van on-premises-edities van SAP ERP naar SAP S/4HANA in de cloud wordt vereenvoudigd. In aanvulling op de industriespecifieke routekaarten naar de cloud en de referentiearchitecturen, gaan SAP en Microsoft samen co-innoveren op het gebied van SAP S/4HANA op Azure.

Meer gezamenlijke inspanningen met klanten en partners

Naast productintegratie gaan SAP, Microsoft en system integrators door met het ontwikkelen van digitale roadmaps voor klanten. Met praktische referentiearchitecturen en technische begeleiding helpen zij klanten op weg in hun cloudreis.

Hogere investeringen in platform en infrastructuur

De bedrijven zullen verder inzetten op migraties, verbeterde operaties, monitoring en beveiliging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business