Nieuws

Vlaamse Merak en Docbyte bundelen krachten voor digitalisering

Merak en Docbyte, bedrijven uit Mechelen en Gent, slaan de handen in elkaar. Ze zagen elkaar als de perfecte aanvulling voor digitalisering.

Beide Vlaamse bedrijven zijn namelijk experts in archivering en het beheer van fysieke documenten. Docbyte, van zijn kant, vult het totaalplaatje in met zijn diepgaande kennis in digitalisering. “Deze samenwerking laat Merak en Docbyte toe om hun klanten een kwaliteitsvolle totaaloplossing te bieden voor elke uitdaging op het vlak van digitalisering, classificatie en toewijzing van papieren post”, zeggen beide partijen in een persbericht. 

Henrik Rooms, CEO van Merak (links op de foto): “Wij zijn gespecialiseerd in de analoge en logistieke verwerking van klassieke briefwisseling. Ons vaste team van speciaal opgeleide en ervaren medewerkers opent de enveloppen, analyseert de inhoud, digitaliseert de post, verzendt de gedigitaliseerde brieven en zorgt voor de bewaring of vernietiging van de papieren exemplaren. Alle inkomende post kan binnen 24 uur na ontvangst digitaal beschikbaar zijn. Met onze processen kunnen we 90 procent van de aanvragen verwerken. Maar voor grote of complexe dossiers, of voor zeer gedetailleerde classificaties, hebben we meer gespecialiseerde software nodig. En dat is niet onze kernactiviteit. Vandaar onze samenwerking met Docbyte”, verklaart hij de keuze. 

Eigen cloudsoftware 

Ook bij Docbyte zijn we opgetogen over de samenwerking. CEO Frederik Rosseel: “Op basis van onze jarenlange ervaring in verschillende sectoren, maar voornamelijk in de financiële wereld, verzekeringssector en publieke sector hebben we onze eigen cloudsoftware ontwikkeld voor de digitalisering van papieren documenten, maar ook voor classificatie, identificatie en extractie van data uit elk type communicatie. In die sectoren, vormt communicatie de basis van een besluitvorming. Onze gespecialiseerde software laat bedrijven toe om efficiënt informatie te classificeren en extraheren op basis van Artificiële Intelligentie en Machine Learning, en ze daarna naar de juiste personen te distribueren via onze digitale dossieropvolging. Met de hulp van Merak, kunnen we onze klanten nu ook ontzorgen op het vlak van scanning en fysieke archivering.” 

Dankzij dit partnership verbinden Merak en Docbyte hun analoge en digitale expertises én kunnen Merak en Docbyte hun klanten een totaalpakket bieden voor de digitalisering van hun klassieke briefwisseling via zowel post als e-mail. De Vlaamse initiatiefnemers hopen zo de eerste stap te zetten voor een toekomstbestendige bedrijfsstrategie. 

businessclouddigitale transformatiedigitalisering

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen