Nieuws

Met je handpalm boodschappen betalen? Het kan bij Amazon

Amazon houdt van speciale winkelervaringen. In hun Whole Foods-supermarkten wil Amazon het mogelijk maken met je handpalm te betalen.

Gaan winkelen in één van de fysieke supermarkten van Amazon is altijd een bijzondere ervaring. De e-commercegigant gebruikt ze als een soort laboratorium om de nieuwste technologieën uit te proberen. Denk maar aan de Amazon Go-supermarkten die volledig zonder kassapersoneel werken. In één van hun andere supermarktketens Whole Foods wil Amazon een nieuw contactloos betaalmiddel introduceren: je handpalm.

Je handpalm als betaalkaart

Dit betaalsysteem heet Amazon One. Amazon introduceerde het knap staaltje fintech eind 2020. Via dit platform kan je je kredietkaart koppelen aan je handpalmafdruk. Door je hand langs een scanner te bewegen kan je zo producten volledig contactloos aankopen. Contactloos betekent niet kassaloos: aan het einde van je boodschappen zal je nog steeds langs de kassa moeten passeren om je handpalm te laten scannen. Amazon wil daarmee de kritiek de kop indrukken dat de implementatie van nieuwe technologieën leidt tot het verdwijnen van jobs.

De scanners herkennen je handpalm. Image Credit: Amazon

Voorlopig gaat Amazon dit eerst uittesten in hun Whole Foods-supermarkt in de Amerikaanse stad Seattle. Amazon nam de keten over in 2017. In totaal zijn er 500 Whole Foods-supermarkten wereldwijd, waarvan 7 in het Verenigd Koninkrijk. Het is dus geen technologie die we onmiddellijk bij ons gaan zien, aangezien Amazon geen fysieke winkels in Europa heeft. Amazon wil het systeem ook implementeren in hun Go and Books-boekenwinkels.

Kapsalon

Met je handpalm betalen klinkt innovatief, maar Amazon heeft nog gekkere projecten op de planning staan. Zo wil het e-commercebedrijf een kapsalon openen in Londen. Dat zal natuurlijk niet zomaar een kapsalon zijn. AR-technologie zal volledig ingebed worden in de kapperszaak en het lijkt dus meer een experiment te zijn om gewone mensen de voordelen van augmented reality te laten ontdekken.

Op korte termijn heeft Amazon heel wat andere katjes te geselen. De werknemers in de warenhuizen zijn de naar verluidt slechte werkomstandigheden spuugzat. Amazon kwam de voorbije maanden meermaals slecht in het nieuws voor het onvoldoende respecteren van coronamaatregelen of voor het ontslaan van kritische werknemers. De situatie escaleerde tot een stemming voor het vormen van een vakbond. Die stemming draaide uit in een klinkende overwinning voor het bedrijf, maar de vakbonden eisen een herstemming omdat Amazon werknemers onder druk zou gezet hebben tegen te stemmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business