Nieuws

Android-gebruikers melden crashende WhatsApp 

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Woensdagochtend meldden Android-gebruikers wereldwijd dat hun WhatsApp-app crasht bij het opstarten. Ook op iOS zijn er problemen.

Het probleem lijkt intussen van de baan dankzij een serverpatch die Meta uitrolde. Met name op Reddit werd twee dagen geleden al een issue gemeld en ook de voorbije uren bleven de reacties binnenstromen.

Gebruikers gingen ook zelf op onderzoek uit en kwamen tot een voorlopige oplossing. Zo deed WhatsApp voor Android het weer nadat ze wifi uitschakelden en de cache van de app verwijderden. Wifi weer inschakelen bleek een trigger te zijn voor de crash. Verder kwam ook Redditor ArnyminerZ met een oplossing: hij installeerde een oudere versie van WhatsApp door de app te sideloaden nadat hij hem downloadde van APKMirror. Sommige iOS-gebruikers kregen op hun iPhone de foutmelding ‘WhatsApp kon niet opstarten’.

Opvallend is dat het probleem zich lang niet op alle Android-toestellen en -versies voordeed. Hoeveel gebruikers er wereldwijd (en in onze contreien) met het probleem te maken kregen, is niet bekend. Meta heeft nog geen uitleg verschaft over de panne, die intussen dus wel verholpen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business