Nieuws

Elon Musk zegt dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard is 

Twitter
Twitter zou volgens Elon Musk nog zo'n 20 miljard dollar (18,58 miljoen euro) waard zijn. De CEO betaalde in oktober nog 44 miljard dollar.

De techgoeroe heeft daarover gecommuniceerd in een e-mail aan zijn werknemers. Musk zegt dat Twitter nog altijd in een financieel kwetsbare positie verkeert, maar hij klopt vooral zichzelf op de borst. Een tijd geleden had Twitter volgens Musk nog maar 4 maanden te gaan, voordat het geld op zou raken. De zakenman kwam naar eigen zeggen zelf met de oplossing door drastische maatregelen te nemen (waaronder het ontslag van meer dan de helft van het personeel, het besparen op moderatie en ook de persdienst doet zijn job niet meer). 

“Twitter ooit 250 miljard waard’ 

De CEO zou zo dus op eigen houtje een faillissement vermeden hebben, ook al is Twitter vandaag nog maar minder dan de helft van het aankoopbedrag waard. Musk voegde er nog aan toe dat hij ervan overtuigd is dat Twitter op een dag “250 miljard dollar waard zal zijn”. 

In de e-mail informeert Musk zijn werknemers ook over een nieuw programma voor aandelencompensaties. De aandelen die zij ontvangen zullen voortaan van X Corporation zijn, de holding waarmee Musk Twitter destijds kocht. De aandelen worden wel toegekend op basis van de huidige waarde van 20 miljard dollar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business