Nieuws

Telenet lanceert Telenet 360°: WiFi 6 en mesh voor thuis 

Telenet 360
Telenet heeft zopas Telenet 360° voorgesteld. Met een nieuwe WiFi 6-router en wifi-pods belooft de provider een ijzersterk netwerk voor thuis.

Een goed thuisnetwerk begint met een snelle modem. Telenet komt dan ook eindelijk met WiFi 6-ondersteuning, met zijn nieuwe Telenet 360°-modem. Die worden ondersteund door ‘wifi-pods’ (niet te verwarren met powerlines), om vanuit het stopcontact een meshnetwerk te creëren.  

De nieuwe Telenet 360° Modem.

“De verwachtingen voor wifi nemen steeds toe”, steekt de provider van wal in zijn persmededeling. “Een paar jaar geleden wilden we vooral kunnen connecteren in andere kamers dan de living. Nu is de verwachting dat we doorheen het hele huis naadloos verbonden blijven, aan dezelfde snelheid en zonder haperingen. De wifi-pods zorgen steeds voor een optimaal wifi-signaal en lossen problemen op voor je het zelf merkt. Ze staan steeds in verbinding met elkaar en met de nieuwste Telenet 360° Modem via mesh-technologie”, klinkt het. 

Dieter Nieuwdorp, verantwoordelijk voor marketing bij Telenet: “Daarom hebben we één internet-ecosysteem ontwikkeld, waarbij alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. Zo is het heel simpel te installeren en beheren via de Telenet-app, en heeft zowel de klant als de klantendienst en beter inzicht op de goede werking of mogelijke storingen op het thuisnetwerk.”  

Slimme wifi-pods en mesh-technologie 

De wifi-pods zijn volgens Telenet niet zomaar een doorgeefluik van je wifisignaal: ze bevatten slimme, zelflerende software. De hardware en software werden in tandem ontwikkeld door het Amerikaanse Plume. Zo wordt de wifi-activiteit bij jou thuis continu gemonitord. Wanneer er storing dreigt te ontstaan, door bijvoorbeeld de babyfoon van je buren, zullen de wifi-pods automatisch overschakelen naar het beste wifi-kanaal, zodat je niet aan snelheid moet inboeten, belooft Telenet. 

De mesh-ondersteuning moet op zijn beurt voor een ononderbroken wifi-ervaring zorgen. Zo moet je in staat zijn om je tijdens een videocall te verplaatsen en naadloos over te schakelen tussen de verschillende access points (de wifi-pods).  

De nieuwe wifi-pods met WiFi 6- en mesh-ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid 

Alle Telenet-klanten mogen hun bestaande router inruilen voor het nieuwe Telenet 360°-exemplaar. Voor de wifi-pods moet je wel bijbetalen: daarvoor moet je maandelijks 3 euro per stuk bijtellen op je factuur. Wel biedt de provider de optie om het systeem drie maanden lang kosteloos te proberen. Op die manier zou je kunnen nagaan hoeveel pods je bij jou thuis nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business