Nieuws

Gefacelifte Tesla Model 3 duikt op

Tesla
© Unsplash
Vandaag krijgen we mogelijk onze eerste blik op de vernieuwde Tesla Model 3. Het ontwerp lijkt (deels) geïnspireerd door de Tesla Roadster.

Via Reddit is een afbeelding van wat lijkt op een aangepaste Tesla Model 3 verschenen. Over de herkomst van de afbeelding wordt geen informatie gedeeld. Daarmee is het voorlopig ook lastig om de legitimiteit van het beeld te controleren. Nemen we het beeld ‘as is’, dan valt meteen op dat de neus strakke(re) contouren heeft gekregen. Ook de koplampen lijken vernieuwd en kregen scherpere lijnen mee. Opvallend is verder dat de mistlampen op de herontworpen wagen lijken te ontbreken.

De zijkanten van de Model 3 lijken grotendeels gelijk aan dat van zijn voorganger. Of de achterzijde van de gefacelifte Tesla eveneens scherper werd getekend, is vooralsnog niet bekend. Er werd enkel een foto van de voorzijde gedeeld.

Tesla Model 3 gelekte foto
Beeld: u/ffiarpg

‘Project Highland’

Het is alvast niet de eerste keer dat geruchten rond een Model 3-refresh opduiken. Verleden jaar schreef persagentschap Reuters dat Tesla zou werken aan een redesign onder ‘Project Highland’. Hiermee wil de autofabrikant de complexiteit uit de productie van de Model 3 wegnemen door het aantal componenten van de wagen te reduceren. Dit principe, door meer onderdelen van een auto samen te voegen, gebruikt de fabrikant al op de Model Y.

Elon Musk wil dit proces al langer toepassen op de Model 3 maar wanneer dit stond te gebeuren, bleef ongeweten. Het is goed mogelijk dat het moment nu daar is. In december werd namelijk ook al eens een gecamoufleerd prototype van de auto gespot en kort daarop verscheen in februari weeral een prototype van de elektrische auto in beeld.

Vernieuwingen sinds 2017

Na zes jaar is de Model 3 ook wel toe aan een facelift. Tesla bracht de elektrische auto in 2017 op de markt en heeft sindsdien enkel geüpdatete wielen en een gewijzigde console uitgebracht. Een facelift van de body, zoals we dat kennen in de auto-industrie, bleef echter uit.

Neem de gelekte foto voorlopig wel met een korrel zout. Tesla heeft de details niet bevestigd en het is goed mogelijk dat de foto’s simpelweg een bodykit voor de Model 3 tonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business