WhatsApp start uitrol nieuwe navigatiebalk

WhatsApp
© iStock / stockcam
WhatsApp-gebruikers op Android zien op korte termijn een nieuwe navigatiebalk onderaan de app verschijnen. De balk was eerder al present voor iOS-gebruikers.

WhatsApp houdt op Android al jarenlang vast aan een navigatiebalk bovenaan de app. Daar lijkt nu definitief afscheid van genomen te worden. De gespreksdienst is namelijk begonnen aan openbare testen met een nieuwe, toegankelijkere navigatiebalk. Hiervoor keek het Android-team mogelijk met een schuin oog naar de iOS-versie van WhatsApp: qua invulling en uiterlijk liggen de balken namelijk op één lijn.

Via de balk kun je navigeren naar alle verschillende delen van het startscherm, zoals dat eerder ook mogelijk was. Wel zijn de knoppen en daarmee ook de icoontjes voor Chats, Community’s, Status en Gesprekken veel groter geworden. Door de balk naar onderen te schuiven hoeven gebruikers daarbij ook minder hun vingers te strekken om tussen de tabbladen te wisselen. Aan de invulling van de vijf tabbladen is overigens niets gewijzigd.

Navigatiebalk in WhatsApp op Android
Nieuwe navigatiebalk voor Android – Beeld: WaBetaInfo

Het ontwerp lijkt dus één-op-één overgenomen uit de iOS-versie van WhatsApp. Tegelijk merken we op dat de knop voor ‘instellingen’ nog wel ontbreekt. Daarvoor klik je nog altijd rechtsboven op de drie puntjes, gevolgd door Instellingen. Naast dat menu vind je voortaan ook de camera-knop, die tot op heden een eigen tabblad tot zijn beschikking had in de Android-app.

Uitrol nieuwe navigatiebalk

Volgens WaBetaInfo heeft Meta inmiddels de uitrol van de nieuwe navigatiebalk gestart. Wel blijft de wijziging in eerste instantie beperkt tot bètagebruikers. Zij zien de wijziging mogelijk opduiken op WhatsApp Beta-versie 2.23.10.6. Meestal duurt het enkele weken vooraleer de gespreksdienst groen licht geeft voor een bredere bètatest.

Wanneer alle WhatsApp-gebruikers de balk zien verschijnen? Daarover is nog niets geweten. Testen duren meestal nog eens enkele weken nadat alle bètagebruikers de functie ontvingen.

Androidmobielontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals