Samsung Galaxy S21 krijgt belangrijke Snapchat camera-update

Samsung Galaxy S21 Snapchat upgrade
© Unsplash/Sanju Pandita
Galaxy S21-toestellen ontvangen binnenkort een belangrijke Snapchat-upgrade. Na die upgrade werkt Samsung's nachtmodus ook in Snapchat.

Zowel Google als Samsung werken samen met Snapchat om de camera-ervaring in Snapchat op hun toestellen te verbeteren. Samsung rolde de daarvoor benodigde software uit vanaf de Galaxy S22-serie. Oudere Galaxy S-toestellen kregen niet meteen de camera-upgrade voor Snapchat. De vraag was ook of Samsung de verbeteringen voor Snapchat ooit zou uitrollen naar bijvoorbeeld de Galaxy S21-serie.

Via het Samsung Forum is inmiddels bevestigd dat die wijziging in de pijplijn zit. “Ik heb het gecheckt met Snapchat. Ze zeggen de update binnenkort uit te rollen, maar noemde geen specifieke datum”, schrijft een beheerder. De update omvat in elk geval de nachtmodus voor elke camera. Momenteel is die modus enkel toegankelijk via Samsung’s eigen camera-app.

Eenmaal de functie is uitgerold zien gebruikers een maan-icoontje aan de rechterzijde van de app. De werking van die modus is verder exact hetzelfde als in de reguliere camera-app van de S21. Om meer licht op te vangen gebruikt de camera een langere sluitertijd. Vervolgens wordt zulk beeld met verschillende algoritmen verder geoptimaliseerd.

Niet alle camera-functies

Welke andere modi Samsung eventueel nog wil toevoegen aan Snapchat op de Galaxy S21 is niet bekend. Op de Galaxy S22 en daaropvolgende Galaxy S-toestellen kregen gebruikers via Snapchat toegang tot AI Autofocus, Portret Video, Super HDR én dus ook de nachtmodus. Bovendien kregen gebruikers van die toestellen daarmee toegang tot andere aanwezige camerasensoren, waaronder de 3x telefotocamera.

Uitgelicht artikel Director Mode Snapchat-tip: zo stuur je een Snap met foto’s die op je telefoon staan

Dat bleef overigens niet beperkt tot Snapchat. Samsung ontwikkelde de camera-functies ook voor gelijkaardige apps als Instagram en TikTok.

Uitrol naar de Galaxy S21

Het lijkt erop dat Samsung’s software gereed is en dat het vooral Snapchat is die zich klaar moet maken voor de upgrade. Voorlopig blijft het daarom ook nog ongeweten wanneer de functies in Snapchat beschikbaar komen voor eigenaren van de Galaxy S21, S21+ en Galaxy S21 Ultra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business