Nieuws

Experience Packs voor Windows 11 moeten grote updates vervangen 

Taakbalk
© Microsoft
Windows 11 moet sneller feature-updates krijgen via zogenaamde Experience Packs. Microsoft wil afstappen van de jaarlijkse, grote updates.

Het doel is volgens de softwarereus om functionaliteiten toe te kunnen voegen, zonder de traditionele, grote updates die het meestal een keer per jaar introduceert. Het moet op de duur leiden tot een meer modulair besturingssysteem, meldt Windows Latest. Daarom wil Microsoft heel wat functies loskoppelen van explorer.exe. Zo moet het eenvoudiger worden om nieuwe features toe te voegen voor de taakbalk of het bureaublad.  

De Experience Packs lijken wat haaks te staan op de strategie die Microsoft eerder leek te gaan willen hanteren. De redenering was om jaarlijks een grote update uit te brengen, zodat gebruikers niet voortdurend updatepakketten hoeven te installeren. De techreus stelde vast dat het hen te veel beperkingen oplegt voor het uitbrengen van nieuwe functies. Met de Experience Packs, creëert Microsoft dus wat meer ruimte voor het uitrollen van nieuwe features. 

Experience Packs voor Startmenu 

Microsoft is nu een eerste, directe feature-update aan het testen voor het startmenu van Windows 11: het Online Service Experience-pack. Dat brengt verbeteringen naar het onderdeel ‘–Windows.Shell.StartMenu”. Het menu zelf zal er hetzelfde blijven uitzien, maar de softwarefabrikant test een methode om nieuwe functies te kunnen uitrollen zonder grote update. Het zou Microsoft ook toelaten om patches voor problemen en nieuwe features sneller te implementeren. Die worden eerst getest in de omgeving van de Dev-, Canary- en Beta-versies van Windows en daarna voor de consumentenversie beschikbaar gemaakt. 

Windows Latest verwacht dat Microsoft in eerste instantie het startmenu meer modulair en dus aanpasbaar wil maken. Zo zullen gebruikers mogelijk de ‘Aangeraden’ content kunnen verwijderen en eventueel enkel icoontjes laten tonen of nieuwe animaties kunnen toevoegen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business