Nieuws

Twitter introduceert “Highlights” voor Blue-abonnees

Twitter Blue
Twitter introduceert een nieuwe functie die de Twitter Blue-formule net wat interessanter moet maken.

Sinds Elon Musk het roer bij Twitter overnam voerde de topman heel wat verandering door. Inmiddels stond Musk zijn plek af aan Linda Yaccarino. Toch blijven dezelfde focuspunten aandacht krijgen: zo wil de microbloggingsite het aantrekkelijker maken om een abonnement op Twitter Blue te nemen. Met een nieuwe ‘Highlights’-feature moet het pakket net iets interessanter worden.

De nieuwe ‘Highlight’-functie voor Twitter Blue-abonnees had eigenlijk even goed ‘spotlight’ kunnen heten. Met de nieuwe functie is het namelijk mogelijk om een aantal tweets te kiezen en deze een speciale plek te geven op je twitterprofiel. Anders dan bij vastgepinde tweets zullen deze niet bovenaan het profiel verschijnen. Tweets die je onder je ‘highlights’ verzamelt, zijn te bekijken in een nieuw tabblad van je twitterprofiel.  

Hoe gebruik je highlights?

Musk liet de wereld weten dat er een nieuwe functie gearriveerd was door een tweet van DogeDesigner (@cb_doge) te retweeten. Die video toont meteen hoe de nieuwe functie precies in zijn werk gaat.

Om een tweet aan je highlights toe te voegen druk je eerst op de drie bolletjes die bij tweets verschijnen. Betaal je voor Twitter Blue? Dan zie je de optie verschijnen om een tweet aan je highlights toe te voegen. Om een tweet uit dat gecureerde overzicht te halen doorloop je dezelfde stappen.

Twitter Blue en voordelen

Met highlights geeft Twitter aan Blue-abonnees dus de mogelijkheid om zichzelf iets gerichter te presenteren naar het publiek: deze tweets zijn de moeite om te bekijken, andere iets minder. De highlights-functie is lang niet het enige voordeel dat Twitter aan abonnees wil bieden.

Zo kunnen Blue-abonnees langere tweets, tot wel 10.000 tekens, posten. Daarnaast krijgen abonnees minder reclame te zien en krijgen hun tweets prioriteit in de zoekresultaten. Bovendien maak je als Blue-abonnee meer kans dat je tweets in iemands Twitter-feed verschijnen.

Een abonnement op Twitter Blue kost maandelijks €11 voor wie het abonnement via de Play Store of App Store afsluit. Wie de aankoop via het web doet betaalt slechts €9,68. Voor een jaarabonnement komen de prijzen op respectievelijk €114,99 en €101,64 te liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business