WhatsApp introduceert hoge-kwaliteit video’s

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp is gestart met de uitrol van hoge-kwaliteit video's. De functie wordt eerst nog wel getest in de bètaversie van de chatdienst.

Eerder rolde WhatsApp de mogelijkheid uit om hoge-kwaliteit foto’s te versturen. Ditmaal lijkt het bedrijf dit door te zetten naar hoge-kwaliteit video’s, zegt WaBetaInfo. De publicatie achterhaalde dat Meta is gestart met testen van HD-video’s in de bètaversie voor Android. Specifiek zou het om versie 2.23.14.10 van WhatsApp Beta voor Android gaan.

Bij het versturen van video’s met de testversie vind je bovenaan het scherm een HD-knop. Klik je daarop dan kun je kiezen om het bestand in hogere kwaliteit te versturen. Het gaat dan om 608 x 1.296 pixels, tegenover 416 x 880 pixels voor ‘Standaard kwaliteit’.

Recent bleek dat Meta sommige video’s automatisch in HD-kwaliteit verstuurde. Tot dan toe was het echter niet mogelijk om dit zelf te beheren. Daar brengt WhatsApp nu verandering in door het selectiemenu toe te voegen. Hoewel je video’s in hogere kwaliteit kunt versturen, betekent dit nog niet dat er geen compressie wordt toegepast. Video’s delen in originele kwaliteit kan dus niet, tenzij je de video als bestand (en niet als mediabestand) deelt.

Uitrol HD-kwaliteit video’s

Verwacht wordt dat de bètatest op Android zich de komende weken verder zal spreiden. Daarna laat een openbare uitrol mogelijk nog enkele weken op zich wachten. We verwachten dat de optie op zijn vroegst in augustus voor niet-bètatesters beschikbaar komt.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp lanceert kanalen: dit moet je weten

Intussen kunnen we ook uitkijken naar een kanalen-functie. Net als op Telegram kun je je daarmee op kanalen abonneren die berichten naar je kunnen sturen. Op zulke berichten kun je als gebruiker niet reageren. Voor Business-gebruikers zitten er bovendien enkele advertentiemogelijkheden in de pijplijn. Zij kunnen bijvoorbeeld vanuit WhatsApp Business advertenties aanmaken op Facebook en Instagram, zonder daarvoor een Facebook-advertentieaccount aan te moeten maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business