Nieuws

Gboard krijgt ‘undo’-knop om vergissingen ongedaan te maken

Gboard
© iStock / diego_cervo
Heel wat apps hebben een functie ingebouwd waarmee je vergissingen ongedaan kunt maken. De functie komt nu naar Gboard.

Middenin je berichtje besluit je dat wat er staat toch niet is wat je wil zeggen. Je houdt de backspace-knop dan maar ingedrukt, tot plots de helft van je bericht weg is. Een nieuwe update van Gboard zorgt ervoor dat je niet alles opnieuw moet typen, maar dat je simpelweg kan terughalen wat er stond.

Heel wat programma’s beschermen gebruikers tegen vergissingen als deze. Denk maar aan een tekstverwerker: op Windows kan je met de toetsencombinatie ‘Ctrl + Z’ je laatste acties ongedaan maken – op Mac-toestellen wordt de Ctrl-toets verruild voor ‘Cmd’. Ontwikkelaar RKBDI ontdekt nu dat er een soortgelijke functie naar het standaardtoetsenbord in Android komt, en laat via Telegram zien hoe de functie ongeveer werkt.

Om te beginnen is de knop om acties ongedaan te maken, nergens op het toetsenbord te vinden. Die staat namelijk verborgen in de instellingen van Gboard. Door de functie in te schakelen, creëer je echter geen extra toets op het digitale toetsenbord. In plaats daarvan zal je het lint, dat bovenaan het toetsenbord verschijnt, moeten aanpassen. Daarin zou de nieuwe ‘undo’-knop een plekje krijgen, zodat hij steeds binnen handbereik staat.

Bètaversie

Veel zin heeft het echter niet om naar de functie te gaan zoeken op jouw telefoon: momenteel is hij enkel beschikbaar in de nieuwste bètaversie van Gboard. Zelfs dan moet je in de code van Gboard enkele opties aanpassen om tot de nieuwe functie te komen.

Wel wordt verwacht dat de nieuwe functie op termijn ook naar gebruikers zal komen. Op hoelang dat nog duurt, hebben we momenteel echter geen zicht.

Uitgelicht artikel Android smartphone Google verhelpt drie ernstige lekken in Android

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business