Nieuws

Twitter heeft nu officieel @X als handle

X
© X
Twitter heeft zijn officiële handle aangepast naar @X. @Twitter is dus niet meer. “Deze account is niet langer actief, volg @X voor updates", luidt het.

Alle tweets die aan het adres van @Twitter gebeurden of die de officiële account van het sociale medium vermeldden, zijn wel overgedragen en blijven dus beschikbaar. Ze zijn nu gewoon terug te vinden onder @X.

Ook alle subaccounts van het platform, zoals de betalende abonnementsservice Twitter Blue, veranderen van naam. Zo heet die laatste nu @XBlue (Blue subscription). De logica wordt helemaal doorgetrokken met @Support en @API, al krijgt alleen @XDevelopers ook de letter X in de handle.

Gisteren raakte bekend dat de handle @X eigenlijk niet meer vrij was. Ene Gene X Hwang van een fotografiestudio was tot voor kort eigenaar van de accountnaam voor de apenstaart. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de naam ‘X’ staat al massaal geregistreerd als handelsmerk. Het zou zomaar een legale nachtmerrie kunnen worden voor Elon Musk en co.

Betaalde Musk voor ‘@X’?

Intussen is de handle dus van eigenaar gewisseld. Of Musk Hwang daar effectief meer dan 60 miljoen dollar voor betaalde, zoals deze parodie-account tweette, valt te betwijfelen. “All’s well that ends well (eind goed, al goed)”, aldus Hwang op Twitter, excuseer, X. Wellicht heeft de foto/videograaf er wel een mooi bedrag aan overgehouden.

X heeft heel wat werk voor de boeg om de bekende Twitter-vogel overal te kortwieken. Het Twitter-bord op het hoofdkwartier in San Francisco werd al gedeeltelijk verwijderd, totdat de politie optrad omdat de juiste vergunning ontbrak. Het blijft bizar om een bekende naam als Twitter zomaar in de prullenbak te zien belanden. Het is te hopen voor Musk dat het meer oplevert dan enkel een egoboost.

Uitgelicht artikel TikTok is het volgende Twitter-alternatief: tekstbijdrages nu mogelijk
x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals