Nieuws

Socialenetwerksite X werkt aan bel- en videobelfunctie

X
Twitter is niet meer. Het socialemediaplatform tovert zichzelf volop om in X: op meeste plekken werd de inmiddels klassieke blauwe vogel omgewisseld voor een X.

Al sinds Elon Musk Twitter in 2022 overnam, was duidelijk dat de miljardair grootste plannen had voor het sociale medium. Na de introductie van een abonnementsformule, waarmee gebruikers allerlei voordelen krijgen, gooit hij het nu over een volledig andere boeg. Twitter wordt ‘X’, een app die volgens Musk ooit naast het Chinese WeChat moet staan. De bedoeling is dat X een app wordt die je voor alles kan gebruiken. Met andere woorden: het blijft niet bij berichten op een website. Als het aan Musk ligt kan je binnenkort betalen, auto’s huren en hotels huren via zijn app.

Bellen en videobellen

De eerste stap om van X een ‘alles-app’ te maken wordt ondertussen al gemaakt. Dat wordt duidelijk uit een screenshot die Abhishek Yadav, een gekend tipgever, deelt op X. De screenshot is afkomstig van een iOS-apparaat en toont het instellingscherm van X. Daar toont Yadav verschillende instellingen voor video- en audiobellen in de X-app.

Het ziet er naar uit dat je de functie zelf aan of uit kan zetten. Als je dus liever niet gebeld wordt via de socialemedia-app, hoef je dat dus ook niet te dulden. Wil je wel gebeld worden? Dan kan je kiezen wie allemaal het recht heeft om je op te roepen: mensen in je contactenboek, je volgers, je abonnees of geverifieerde accounts. Gebruikers krijgen zelfs de mogelijkheid om oproepen van alles en iedereen toe te staan. Wel lijkt er nog werk aan de winkel te zijn: in de screenshot is duidelijk een tikfout zichtbaar.

Dat de screenshot bestaat, indiceert in ieder geval dat er binnenkort een belfunctie naar X komt. Voorlopig is wel niet duidelijk wie er toegang krijgt tot de belfunctie: ofwel wordt ze voor iedereen opengesteld, ofwel alleen voor betalende gebruikers. De vraag is maar of gebruikers staan te springen om te betalen voor een functie die ze elders, bij bijvoorbeeld WhatsApp, gratis kunnen gebruiken.

Betaalsysteem X

Dat het niet bij bellen en videobellen blijft, is zo goed als zeker. Uit een interne memo, die CNBC kon inkijken, blijkt dat er wel degelijk plannen zijn om een betaalsysteem in het socialemedianetwerk te integreren. Hoe dat er uiteindelijk moet uitzien is echter niet geweten – verwacht in ieder geval dat er de komende paar maanden nog een resem veranderingen aan X worden toegebracht.

Uitgelicht artikel X Nieuwe naam van Twitter al honderden keren geregistreerd als handelsmerk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business